Projecte educatiu

Un project per al futur

Història i art

Aquest projecte educatiu, impulsat des de l’Arxiu Històric del Poblenou, ens permet reflexionar sobre la transformació del barri a través de l’exposició “Poblenou: La memòria pintada”, basada en la pintura de Neus Martín Royo i la documentació històrica de l’Arxiu.

Poblenou és un barri dinàmic i modern amb memòria, que ens permet recordar i entendre d’on venim, reflexionar sobre els canvis i construir un futur crític, personal i conscient del nostre entorn proper i de la societat en la que vivim.

A través de diverses propostes, adaptades segons nivells educatius, explorem l’entorn proper, interpretem la transformació social i urbanística del barri, coneixem el procés creatiu de l’artista i valorem l’art com a font documental històrica.

Coneix més sobre el projecte educatiu en aquest document 📄

Infantil

Els colors del barri: Ens endinsarem en el barri per descobrir quins són els seus elements més representatius i de quins colors són.

Descarrega la guia i els recursos educatius

Primària 

Pintant el barri i Perspectives del barri: Analitzarem els elements més representatius i com ha sigut la seva transformació.

Descarrega la guia i els recursos educatius

Secundària

La transformació del barri: Ens plantejarem si el barri del Poblenou ha canviat en els darrers anys i en quins sentits ho ha fet.

Descarrega la guia i els recursos educatius

Batxillerat i Adults

L’estudi de l’artista: Parlem de les fonts de coneixement primàries del barri del Poblenou. Podem considerar l’Art
com un referent de memòria històrica?

Descarrega la guia i els recursos educatius

Material i recursos didàctics per al professorat

Blinky Palermo posa color a les seus

Descobreix el lligam amb l’artista alemany

El catàleg de ‘Poblenou: La memòria pintada’

Descarrega’l i profunditza en els quadres de Neus Martín Royo

Fotografies històriques del Poblenou

Accedeix al catàleg de fotografies de l’Arxiu

Reserves a la Torre de les Aigües del Besòs

Si el vostre centre educatiu vol visitar l’exposició “Poblenou: la memòria pintada” a la Torre de les Aigües del Besòs, podeu gestionar la vostra reserva.

El projecte educatiu recomana la visita als espais expositius per treballar el seu contingut amb l’alumnat. Hi ha diverses propostes didàctiques preparades en funció del nivell educatiu del vostre alumnat, consulteu les guies didàctiques més a dalt per a preparar les activitats vinculades a l’exposició.

Les visites escolars han de seguir les següents condicions:

  • El centre educatiu prepararà la visita utilitzant les guies didàctiques i el material disponible al web de l’exposició.
  • El màxim de participants per grup educatiu serà de 30 alumnes.
  • El grup haurà d’estar acompanyat, en tot moment per professorat del centre educatiu.
  • El centre educatiu és responsable que el grup d’alumnes segueixi les instruccions de l’activitat
  • La durada aproximada de la visita a l’espai expositiu és d’entre una hora i hora i mitja.
  • L’activitat té un cost de 3 euros per alumne que s’ha de gestionar prèviament a la visita.
  • Una persona de l’equip de l’Arxiu Històric del Poblenou i l’artista acompanyaran el grup durant la seva visita, junt amb els responsables acompanyants del centre educatiu.

Organitzem visites els dimarts i dimecres. Si el vostre centre vol visitar l’exposició, pots reservar i pagar la visita directament en la botiga en línia de la Torre.

Si voleu visitar-nos en una altra data, omple el següent formulari per indicar l’hora i dia que voldries visitar l’exposició o per fer qualsevol consulta prèvia. Les hores es programaran segons la disponibilitat de la pintora Neus Martín Royo.