Exposició


Poblenou és un barri en constant transformació: del camp a les fàbriques, de la indústria clàssica a les noves empreses tecnològiques, de les barraques al turisme, dels habitatges de treballadors als edificis moderns del 22@… L’obra de Neus Martín Royo (Barcelona, 1968) és un testimoni privilegiat d’aquests canvis. La pintora els ha convertit en el seu leitmotiv, dedicant més de 130 quadres al barri que l’ha vist créixer.

Aprofitant el 150è aniversari de la Festa Major del Poblenou, la pintora, conjuntament amb l’Arxiu Històric del Poblenou, inauguren la gran exposició Poblenou: la memòria pintada, un ambiciós recorregut pictòric i històric que retrata la transformació en els últims 30 anys del considerat Manchester català.

L’exposició proposa un diàleg artístic i històric entre les obres més característiques de Neus Martín Royo i material documental, amb textos, fotografies i plànols, compilats i classificats per l’Arxiu Històric del Poblenou. És un recull de memòries col·lectives de la transformació del Poblenou, que, a través de la combinació artística i documental, ens permetran recórrer la petjada històrica del barri i percebre la seva evolució.