Autora

Neus Martín Royo

Neus Martín Royo (Barcelona, 1968) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Coneguda com la pintora del Poblenou, ha dedicat els últims 30 anys a captar la transformació drástica del barri en més de 130 quadres.

A més del seu barri, la Barcelona de les botigues i bars d’altres temps que encara aguanten, els vells edificis de l’Havana, els fars de Menorca que resisteixen l’embat dels vents o els espais amplis que no són de ningú, situats a la frontera del que és urbà, etc. han estat sempre els temes predilectes de Neus Martín Royo. Aquests indrets esdevenen petits herois amb ànima, vestigis del passat que amb la seva presència real i misteriosa, pròxima, gens inquietant, es guanyen la nostra empatia i ens conviden a entrar en el quadre.

Neus Martín Royo comença la seva trajectòria com a pintora l’any 1988, i des de llavors ha anat afirmant la seva personalitat, dins una línia molt coherent, a través de nombroses mostres a Catalunya, Espanya i a diverses ciutats europees i americanes. Ha obtingut més d’una quinzena de guardons i la seva obra figura en importants col·leccions institucionals i privades.

Descobreix més sobre l’autora a la seva web: www.martinroyo.com

Més de 30 anys retratant Poblenou