Espais simbòlics


Cadascuna de les quatre seus que acullen l’exposició Poblenou: La memòria pintada es converteixen durant aquests mesos en espais simbòlics que ens recorden als grans edificis històrics que alberguen totes les ciutats antigues:


Torre de les Aigües del Besòs

Per gaudir de l’exposició ens endinsarem a la Casa de les Vàlvules de la Torre de les Aigües del Besòs. Un espai que en altres temps era espai de màquines i treballadors, però que avui en dia, gràcies a la pau que es respira en aquest espai barreja de maó i art, ens pot recordar una Capella

És un espai d’estudi per a historiadors o interessats en la memòria del Poblenou, però també d’acollida de visitants i curiosos per aquest edifici emblemàtic.

MUHBA Oliva Artés

El gran espai de la nau principal, avui en dia buida de les antigues màquines de la metal·lúrgica original, ens transporta a una mena de Catedral, que canviarà la imatgeria religiosa per una mostra de l’evolució de Poblenou des d’una visió industrial clàssica fins a la tecnològica actual.

Centre Cívic Can Felipa

L’antiga fàbrica dedicada al blanqueig de teixits de cotó va ser rehabilitada amb un estil neoclàssic i evoca els més bells Palaus francesos. Situada al centre del barri, aquest ha esdevingut un punt de reunió i activitats per a tots els públics.

Palo Alto

Aquest antic recinte industrial del sector tèxtil, a causa la seva disposició creada dins d’una “muralla”, ens recorda un antic Castell. Avui dia, dins de les seves parets acull diferents empreses, moltes d’elles vinculades a la creació cultural i artística.